Stemmen van piano’s en vleugels

VAKWERK IN STEMMING EN REVISIE

Een piano of vleugel raakt altijd ontstemd, ongeacht of u er veel, weinig of niet op speelt. Door wisselingen in de temperatuur en de luchtvochtigheid verandert de spanning op de snaren steeds. Het is dus van belang uw piano of vleugel tijdig te laten stemmen. In principe is twee keer per jaar voldoende. De frequentie van het stemmen hangt echter ook af van de staat van het instrument, de intensiteit waarmee erop gespeeld wordt en de locatie.

Certified Piano Tuner

Rik Cox en de medewerkers zijn lid van de VvPN (Vereniging voor Pianotechnici Nederland). Deze belangenvereniging voor pianostemmers en -technici spant zich in om de professionele kwaliteit van stemmers en technici te verbeteren en zodoende de service aan pianisten te verhogen. Als ze slagen voor het stemexamen, mogen ze zich Certified Piano Tuner noemen.  Kijk onder VvPN voor meer informatie over deze vereniging.

Rik Cox en Milo Schekkerman hebben de status van Certified Piano Tuner.

Cox Pianoservice biedt vakwerk in stemmen en dat tegen een aantrekkelijk tarief. Dat kan in Gouda al vanaf € 93,- In principe stemmen wij overdag, maar voor concerten zijn wij altijd ter beschikking.

Voor verkoop, revisie en restauratie van instrumenten werken we in héél Nederland. Voor pianostemmen concentreert het zich in het midden van het land: Gouda, Moordrecht, Waddinxveen, Rotterdam, Haastrecht, Boskoop, Hazerswoude, Alphen a/d Rijn, Zoetermeer, Woerden, De Meern, Oudewater, Utrecht, Bunnik, Odijk, Bilthoven, de Bilt, Hilversum, Baarn, Zeist, Houten, Nieuwegein, Schoonhoven, IJsselstein, Lekkerkerk, Krimpen a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel, Capelle a/d IJssel, Ouderkerk a/d IJssel, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk enz.

Bij het stemmen wordt de staat van de piano of vleugel nauwlettend in de gaten gehouden. Kleine reparaties kunnen we in veel gevallen meteen verrichten. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw instrument in optimale staat blijft.

Stemafspraak maken?