Referenties

Alexander Buskermolen

In het voorjaar van 2014 heeft Rik Cox “mijn” Kawai RX-5 1.97 meter vleugel een belangrijke revisie gegeven. De vleugel is het eigendom van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en heb ik sinds 2005 in bruikleen. De Kawai was na ruim negen jaar intensief gebruik (gemiddeld 30 uur per week) toe aan nieuwe hamerkoppen, het opnieuw afregelen van het mechaniek, een grondige schoonmaakbeurt en een aantal kleine reparaties. De vele uren studie en concertvoorbereiding hadden hun tol geëist.
Door de topkwaliteit van de gebruikte materialen en de vakkennis van Rik speelt mijn vleugel beter dan ooit. Alle goede eigenschappen van voor de revisie zijn behouden (of komen nog beter tot hun recht) terwijl alle oude kwalen zijn verdwenen. De vleugel blijft tevens langer op toon waardoor ik nu nog meer kan genieten van dit instrument.
De communicatie liep uitstekend en de werkzaamheden werden binnen het krappe tijdsbestek dat ik kon bieden zonder enige vertraging uitgevoerd. Ik kan Cox Pianoservice in Gouda van harte bij u aanbevelen voor het stemmen, revisies of de aanschaf van een nieuw instrument.
Alexander Buskermolen
Pianist en cultureel ondernemer
Lexo Music Productions

evdb-piano-cox k

Eric van den Berk

In mijn praktijk als muziekdocent is het voor mij belangrijk dat mijn piano altijd in goede conditie is. Rik Cox komt hier 2x per jaar stemmen en behalve dat het altijd reuze gezellig is merk ik dat mijn piano na iedere stembeurt altijd weer op en top gestemd staat. Ik merk bij Rik een grote betrokkenheid bij de materie, als hij hier is heeft hij altijd weer een interessante anecdote over piano’s. Ik leer daar ook weer van en die kennis kan ik op mijn beurt weer doorgeven aan mijn leerlingen. Een aantal van mijn leerlingen laat hun piano ook stemmen door Rik of Rani. Ook van hun kant hoor ik alleen maar positieve verhalen, ze zijn erg te spreken over de deskundigheid en betrokkenheid en, ook  niet onbelangrijk, het contact wordt altijd als zeer prettig ervaren.

Muziekschool Eric van den Berk, Den Haag

www.evdb.eu

H.M. Van den Hoek Ostende

Op Kunstpuntgouda leren ruim 1000 kinderen en volwassenen uit Gouda en omstreken een instrument bespelen. Er staan heel wat piano’s en vleugels die uiteraard in topconditie moeten verkeren. Daar zorgt Cox Pianoservice al meer dan 20 jaar voor. Cox Pianoservice onderhoudt de piano’s en vleugels zeer professioneel. De instrumenten vertonen dan ook vrijwel nooit mankementen, maar als er eens iets aan de hand is, hoeven we maar te bellen en het probleem wordt opgelost. Vaak signaleren ze problemen voordat ze zich voordoen, zodat ze worden voorkomen. Ook bij uitvoeringen op andere locaties dan Cultuurhuis Garenspinnerij is Cox Pianoservice altijd paraat voor een stemming. Ook wanneer op het laatste moment iets geregeld moet worden kunnen we op Cox pianoservice bouwen.
H.M. van den Hoek Ostende, directeur Kunstpuntgouda 

Ton van Driel

Driestar educatief is een praktijkgericht kenniscentrum dat een inspirerende bijdrage levert aan het christelijk onderwijs in binnen- en buitenland.
Ton van Driel is docent muziek: “De service is zeer goed en ook de contacten worden professioneel onderhouden. Een bedrijf wat meedenkt is een plezier om mee te werken.  Zeker aanbevolen!

Ton-van-Driel
tania 2

Tania Kross, Mezzo Sopraan

Onze minivleugel wordt veel bespeeld voor repetities en door mijn man die een poging doet het instrument te leren bespelen. Ook onze kinderen doen graag mee. Cox Pianoservice draagt al een aantal jaren zorg voor het stemmen van het instrument. Altijd op tijd. Altijd bereid. Ook als er ad hoc gestemd moet worden is Rik Cox snel ter plaatse. www.taniakross.com

Mevr. W. Bruckman

In de grote zaal van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden wordt intussen al sinds 1997 maandelijks een lunchconcert gegeven. De concertvleugel, een C. Bechstein uit 1888, door het Hofpoort Ziekenhuis aangeschaft en werd vervolgens door Rik Cox in 1996 compleet gereviseerd. Het resultaat was verbluffend. Musici zijn er vol lof over, want de klank is prachtig en het toucher is bijzonder fijn. Wij zijn er trots op om zo’n mooie vleugel in huis te hebben en zullen het succes van de lunchconcerten zeker continueren. We vertrouwen altijd op Cox Pianoservice als het gaat om het maken van de afspraken. Die worden stipt aangehouden. Het is de lievelingsvleugel van Rik Cox en hij doet er alles aan om de vleugel in topconditie te houden. Hij komt de vleugel altijd vlak voor het concert zelf stemmen en vaak ook nog nastemmen als de musici hebben ingespeeld. Het wordt door de musici dan ook vaak opgemerkt dat de vleugel zo mooi is gestemd. Wij vertrouwen dit bijzondere muziekinstrument alleen hem toe en hopen dat we nog heel lang met Cox Pianoservice zullen samenwerken!

Mevr. W.Bruckman, Muziekcommissie van Hofpoort Ziekenhuis te Woerden (tel. 0348-427874)

Dhr Jonker

D.A. Jonker

‘Eind 2004 gingen we op zoek naar een vleugel ter vervanging van onze piano. We wilden per se een bruine omdat die kleur beter in ons interieur past. Op het internet zag ik tot mijn verrassing dat er bij Cox Pianoservice een prachtige bruine vleugel stond! Ik heb hem meteen gekocht en ben er heel blij mee. De medewerkers van Cox Pianoservice houden zich altijd keurig aan afspraken. Ze zijn erg betrokken bij de instrumenten die ze verkopen en onderhouden. Cox heeft ons bijvoorbeeld uit eigen beweging adviezen gegeven over de luchtvochtigheid en temperatuur in de kamer om de vleugel in optimale conditie te houden. Dat is heel attent. Het is een echte pianoman!  D.A. Jonker, pianist (tel. 0182-518203)

M. Diepenhorst

‘Een pianodocent moet op zijn instrument kunnen vertrouwen. Het spel van docent en leerlingen komt alleen tot zijn recht als het instrument goed gestemd is en geen mankementen vertoont. Vaak komen leerlingen tot de ontdekking dat de piano thuis dringend aan een stembeurt toe is… Sinds Cox Pianoservice mijn piano stemt, klinkt hij weer voortreffelijk. Cox Pianoservice heeft een aantal jaren geleden mijn piano geïntoneerd. De klank beviel me namelijk niet, die was hard en schel. Na de intonatie, waarbij de hamerkoppen zijn bewerkt, heeft de piano een mooie, heldere klank. Dat heeft Cox echt heel goed gedaan. Sinds Cox Pianoservice mijn instrument stemt (drie keer per jaar), ben ik er pas weer tevreden over. De vorige stemmer was altijd na twintig minuten weer vertrokken en ik hoorde eigenlijk niet of nauwelijks dat hij iets had gedaan. Een goede stemming is heel belangrijk om plezier aan je spel te beleven. Ik heb visitekaartjes van Cox Pianoservice op de piano liggen. Als leerlingen zeggen dat het instrument bij hen thuis niet goed klinkt, geef ik een kaartje mee en zo komt ook de piano bij hen thuis in goede handen. Voor ouders is het soms een eye-opener als ze merken dat na een goede stembeurt hun kind opeens stukken beter lijkt te spelen. Ook voor koop en huurkoop zijn ze bij Cox Pianoservice aan het juiste adres. M. Diepenhorst, pianodocent te Bergambacht (tel. 06-12402755)

Marius Diependorst
Wim Veldhaus

W. Feldhaus

Wim Feldhaus heeft een stempraktijk en een restauratie-atelier voor piano’s en vleugels. Hij komt Rik Cox en zijn collega’s geregeld tegen bij de VvPN (Vereniging voor Pianotechnici Nederland). Hij is onder de indruk van het aanbod in de winkel van Cox Pianoservice en is overtuigd van de kwaliteit van de restauraties. Bij Cox Pianoservice weten ze echt wat ze verkopen. We kennen elkaar van de VvPN. We hebben enkele seminars van de VvPN samen gevolgd en zijn ook te gast geweest bij de Seiler pianofabriek in Kitzingen (Duitsland), waar we een heel leerzaam weekendseminar hebben gevolgd. Toevallig waren we een keer ieder een vleugel aan het restaureren. We gingen de zangbodem vervangen, wat een zeer ingrijpende klus is. We hebben elkaar toen geregeld op de hoogte gehouden van onze vorderingen en elkaars bedrijf bezocht. Ik ben toen diep onder de indruk geraakt van wat Cox Pianoservice te bieden heeft. Cox Pianoservice is een mooi bedrijf. Ze zijn daar vakinhoudelijk echt goed bezig. Omdat ze zelf restaureren, weten ze wat ze verkopen en kunnen ze ook achter de kwaliteit staan. In andere winkels ontbreekt het wel eens aan die vakinhoudelijke kennis. Bij Cox zijn ze heel serieus met hun vak bezig. Wim Feldhaus, pianotechnicus en -stemmer in Nieuw-Weerdinge (Drenthe) (tel. 0591-522152; website: www.feldhaus-piano.nl)

A. Bunnik

Op school regelt André Bunnik alles op muziekgebied en hij dirigeert het schoolorkest. Thuis heeft hij een prachtige piano staan. Het is dus niet vreemd dat hij veel met Cox Pianoservice te maken heeft en dus een gefundeerde mening kan geven.  Mijn piano thuis is in de loop der jaren door diverse stemmers gestemd totdat ik Cox Pianoservice belde. Na de eerste stemming wist ik niet wat ik hoorde. Het instrument had nog nooit zo goed geklonken! Cox is zonder twijfel de beste stemmer die ik ken. Ik ben hem meteen overal gaan aanbevelen. Hij stemt de instrumenten op school en het prettige is dat zogeheten noodstemmingen (binnen een paar dagen) bij hem altijd mogelijk zijn. De service is echt heel goed, mede dankzij zijn uitstekende secretaresse. De medewerkers van Cox Pianoservice doen niet alleen stemmingen, maar ook reparaties en restauraties. Ze weten dus veel meer van pianotechniek dan de meeste stemmers. Dat is een grote meerwaarde. De Gaveau vleugel die onze school rijk is, heeft Cox Pianoservice volledig gereviseerd. Daar is iedereen zeer over te spreken. Ook de intonatie is tot ieders wens gedaan. Cox geeft vaak advies over het onderhoud en de staat van het instrument en wijst op reparaties die noodzakelijk zijn. Hij is zeer gedreven en zegt het eerlijk als naar zijn mening een instrument niet meer goed te stemmen is, ook als de klant dat eigenlijk liever niet hoort. A. Bunnik, docent scheikunde, coördinator muzikale activiteiten en koordirigent te Gouda (tel. 0182-519494)

Andre Bunnik

Jos de Ling

Ooit waren Rik en ik collega’s bij dezelfde pianozaak. Hoewel we ieder ons eigen weg zijn gegaan treffen we elkaar toch regelmatig. Al was het maar omdat we beiden lid zijn van de Vereniging van Pianotechnici Nederland. Ik heb bewondering voor de manier waarop hij Cox Pianoservice leidt. Een allround bedrijf is het waar leerlingen alle kans krijgen om het vak te leren. Niet voor niets werden zij ‘Beste Leerbedrijf’ van 2008. Reparatie en zelfs vernieuwen van zangbodems vereist speciale vaardigheden die je niet regelmatig in werkplaatsen tegenkomt. Ook het politoeren van de instrumenten wordt bijna niet meer gedaan. Jos de Ling, pianostemmer -pianorestaurateur. www.josdeling.nl