testpagina Reparatie en revisie van piano’s en vleugels

UW PIANO OF VLEUGEL IN AMBACHTELIJKE HANDEN

Een goede piano of vleugel is een degelijk instrument dat u heel veel jaren speelplezier geeft. Maar er komt een dag waarop u denkt: ‘Hij klinkt niet meer als vroeger.’ Dan is een ambachtelijke revisie vaak de oplossing.

“REVISEREN: EEN SPECIALISME”

Cox Pianoservice is gespecialiseerd in het vakkundig repareren, reviseren en restaureren van piano’s en vleugels. Daarbij wordt het instrument aan alle kanten grondig aangepakt volgens de modernste technieken. Onze werkplaats is zeer goed geoutilleerd – collega-pianobedrijven komen zelfs geregeld bij ons om (een deel van) een restauratieproject door ons te laten uitvoeren. De mechanische onderdelen van de piano of vleugel laten we weer soepel functioneren. Veel onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, worden gerepareerd en indien nodig vervangen. Het akoestische gedeelte wordt uiteraard ook behandeld. Er komen nieuwe snaren in het instrument, werkplaats reguleren1kde zangbodem wordt indien nodig hersteld, de toetsen worden met nieuw vilt bekleed, enzovoort, zodat het instrument uiteindelijk met zijn gelijkmatige en dynamische toucher weer optimaal klinkt. Ook het meubel krijgt weer zijn oorspronkelijke kwaliteit en uitstraling.

Uiteraard bieden wij een uitstekende garantie op alle instrumenten die wij reviseren. Tijdens de revisie kunt u een ruilpiano krijgen, zodat u ‘gewoon’ door kunt blijven spelen.

Cox Pianoservice is een Erkend Leerbedrijf. Er is altijd een stagiair van de Opleiding Pianotechniek in Amsterdam die bij ons drie jaar lang stage loopt om de theorie in de praktijk te leren toepassen. Rik Cox is als adviseur bij deze opleiding betrokken voor de inhoudelijke kant van het lesprogramma.