LAATSTE NIEUWTJES!

Alles weer ‘normaal’? Beslist niet! Maar heel wat beter dan 3 maanden geleden toen alle maatregelen in het kader van het  Coronavirus van kracht werden. Aanvankelijk hadden we maar weinig te doen – geen concerten of uitvoeringen, scholen dicht en de meeste mensen hadden niet graag een pianostemmer over de vloer. Er waren wel belangrijker dingen… Maar omdat men heel veel thuis was en niet op vakantie ging, werd er veel meer piano gespeeld. En dus kregen we steeds vaker de vraag òf we überhaupt piano’s stemden, en zo ja, of we er een afspraak voor konden maken! 

Voor de musici is het nog steeds buitengewoon zwaar en wij hebben Katharine Dain en Sam Armstrong kunnen steunen. Alles werd uit hun volle agenda geschrapt en Sam kon niet terug naar London. En dus gingen ze nieuw repertoire instuderen – liederen van Messiaen en Debussy. Dit fantastische duo heeft hier heerlijk kunnen repeteren en wij hebben op onze beurt genoten van de prachtige muziek. Voordat ze de CD gaan opnemen en ermee gaan optreden komen ze bij ons nog ’try-outen’. Wil je ook genieten, bekijk dan hun livestreamconcert  : https://www.youtube.com/watch?v=M_XM8HOh6hc  

Rebecca heeft een tijd lang thuis gewerkt, maar is sinds vorige week gelukkig weer in de zaak. Dat is fijn voor mensen die interesse hebben om een piano of vleugel te kopen. Nog altijd zijn we ’s zaterdags altijd open, maar ook vaak door de week. Maak daarvoor (of voor ’s avonds) wel een afspraak! 

Ons jubileum  ‘Cox Pianoservice – 30 jaar piano’s en vleugels’  raakte wat ondergesneeuwd, maar we hebben nog altijd interessante aanbiedingen en acties. En de concerten die we organiseren gaan weer van start als dat verantwoord is. 

Bart van Wagenberg volgt de opleiding tot pianotechnicus aan het HMC te Amsterdam en loopt bij ons vanaf april stage. Omdat de school enige tijd gesloten was is er wel een beetje achterstand, maar desondanks gaat het heel goed met het stemmen en repareren van piano’s. In september start het 3e jaar en dan is het accent volledig op vleugels.