CONCERT 9 OKTOBER 2019

Marjolein Spruit – viool   Alessandra Di Gennaro – piano 

Marjolein Spruit maakte j.l. februari al grote indruk toen ze in februari bij ons speelde met het Zeta Trio. Maar de violiste kwam nu met een fantastische pianiste voor een heel bijzonder concert: Alessandra Di Gennaro. Zij zullen werken spelen van o.a. J.S. Bach, J. Brahms en L. v. Beethoven. Hier een paar foto’s van dit geweldige optreden!  

Al 17 jaar organiseren we concerten in onze showroom en we bieden daarmee een springplank voor jonge, veelbelovende, studenten van het Koninklijk Conservatorium. Zij spelen de sterren van de hemel en het is fantastisch om te bedenken dat vele musici die bij ons hebben opgetreden inmiddels zijn doorgebroken en een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Laat u verrassen door aanstaande professionals! 

Op woensdag 9 oktober organiseren we weer zo’n bijzonder concert in onze showroom: Marjolein Spruit – viool   Alessandra Di Gennaro – piano

Het concert woensdag 9 oktober begint om 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Showroom Cox Pianoservice:  Meridiaan 25/47, 2801 DA GOUDA  Volop gratis parkeergelegenheid. Entree: € 13,- (Ideal). Liever op de avond zelf betalen? Dan is de entree €15,-.                                     

Programma:
J.S.Bach – uit Partita III voor solo viool: prelude
L.v.Beethoven – Sonate voor piano en viool op. 12 no. 1 in D majeur
B.Bartók – Suite op.14 Sz 62
J.Brahms-Scherzo
———PAUZE——-
E.Ysaye-uit sonate voor solo viool: eerste deel
W.A.Mozart-sonate voor piano en viool in C majeur
F.Kreisler-Praeludium en Allegro-Liebeslied-Schön Rosmarin

Marjolein Spruit werd geboren op 3 Augustus 1996 in Hilversum en begon met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek toen ze 4 jaar oud was. Vanaf haar vijfde speelde ze in het strijkersensemble “De Fancy Fiddlers”. Met dit ensemble gaf ze vele concerten in binnen en buitenland. In 2004 ging zij naar de jong talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en vanaf 2011 was ze studente aan de Sweelinck Academie, de jong talent afdeling van het Amsterdams conservatorium. Van 2015 tot 2019 deed ze haar bachelor studie bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel bij Philippe Graffin. Ze heeft jazz vioollessen bij Tim Kliphuis.

Marjolein heeft Masterclasses gevolgd in Kloster Schöntal in Germany and masterclasses with Ilya Grubert, Andreas Janke and Ulf Wallin. Ze heeft opgetreden als solist met het Defts Symfonie Orkest en het Cuypers Ensemble. Marjolein speelt kamermuziek in meerdere formaties waaronder het Zeta trio, samen met Bob Marsdon (piano), Emma Warmelink (cello). Zij wonnen in 2019 ‘De Grote Kamermuziekprijs’ en namen deel aan een sessie van de “European Chamber Music Academy”. Met het trio heeft zij les gehad van Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Torleif Thedéen, Tim Frederiksen, Peter Brunt, Régis Bringolf, Ellen Corver, Elisabeth Leonskaja, Lucia Swarts, leden van het ATOS Trio en leden van het Jarusalem Kwartet.

Al op zevenjarige leeftijd won Marjolein de eerste prijs op de nationale DNM competitie in Bussum en in 2014 won zij de eerste prijs en een beurs tijdens de Maasluise Muziekweek.

Alessandra Di Gennaro, geboren in 1994, is een Italiaanse pianiste, woonachtend in Nederland. Alessandra ronde haar eerste opleiding aan het Conservatorium voor muziek “Alfredo Casella” in L’ Aquilagot af met een 10/10 “cum laude”. In 2015 begon zij, dankzij een Erasmus beurs, haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij in 2019 haar tweede opleiding afsloot met een 9.5/10 en een onderscheiding voor “artistic personality”. Momenteel doet zij een master studie bij Ellen Corver.
Alessandra Di Gennaro heeft opgetreden als solist en in kamermuziekensembles in festivals en belangrijke zalen in Italië, Nederland, Tsjechië en Zwitserland. De belangrijkste zijn het Zuiderstradtheater, De Doelen, Kamermuziek Festival Haagse Hout, de Arnold Shoenbergzaal, “La societa’ dei concerti” Auditorium Gaber (Milano, Italy), Art production (Prague), Associazione concertistica “B.Barattelli” (L’Aquila, Italy) en Roman Philharmonic Academy (Rome).

In de laatste jaren is Alessandra zich steeds meer gaan interesseren voor hedendaagse muziek. Opmerkelijk zijn haar samenwerkingen met componist Hans Abrahamsen voor het “Hans Abrahamsen Festival”, het Asko Schönberg Ensemble, haar optreden tijdens het “Festival Dag in de Brandig” en de “KC Contemporary Ensemble Academy”.

Ze heeft eerste prijzen gewonnen in Nationale pianocompetities in Italië, zoals de ” National Competition of the Adriatic” (2008) en de ” Magliano Sabina National Competition” (2009).