Het team van Cox Pianoservice

RIKfoto

Rik Cox

Oprichter/eigenaar Cox Pianoservice. Gediplomeerd (EVC) pianotechnicus en -stemmer. CPT (Certified Piano Tuner). In 1990 gestart aan het Margrietplein. Sinds 2002 is Cox Pianoservice gevestigd aan de Meridiaan 25 met een showroom op nr. 47.

Rebecca-uitsn

Rebecca van Hoorn-Bunnik

Musicus en de organisatorische spil in ons bedrijf. Ze plant alle afspraken, verzorgt de administratie en regelt van alles!

Milo Cox Piano

Milo Schekkerman

Gediplomeerd pianotechnicus en -stemmer. CPT (Certified Piano Tuner). In 2008 rondde hij zijn opleiding aan het HMC en stage bij Cox Pianoservice af. Is docent Pianotechniek nog altijd zeer betrokken gebleven bij Cox Pianoservice.

Thijs-uitsn

Thijs Dekker

Gymnasiast, maar ook uitermate handig! Assisteert in de werkplaats met werkelijk van alles…

Jelle de Pater

Jelle de Pater

Stagiair, volgt opleiding Pianotechniek in Amsterdam

NPMB Cox Pianoservice is lid van de NPMB (Nederlandse Piano en Muziekinstrumenten Bond). De NPMB behartigt de belangen van pianokopers en de vakhandel in brede zin. Op de site van de NPMB staan onder andere nuttige tips.

VvPN Rik Cox,  Milo Schekkerman zijn lid van de VvPN (Vereniging van Pianotechnici Nederland). Deze vereniging streeft ernaar de service aan pianobezitters te verbeteren door de vakbekwaamheid van stemmers en technici te vergroten. De medewerkers van Cox Pianoservice voldoen alle aan de hoge kwaliteitsnormen die de VvPN hanteert. Stemmers die met goed gevolg een stemexamen bij de VvPN/ opleiding Pianotechniek te Amsterdam hebben afgelegd kunnen het kwaliteitsmerk ‘Certified Pianotuner’ (CPT) krijgen. Rik Cox en Milo Schekkerman zijn niet alleen gecertificeerde pianostemmers, zij hebben een compleet diploma op zak, want zij hebben aangetoond ook op andere terreinen (reguleren en intoneren bijvoorbeeld) hun vak te verstaan.

Erkend leerbedrijf Cox Pianoservice is bij de SBB geregistreerd als erkend leerbedrijf. (In 2008 leerbedrijf van het jaar!) SBB is het  kennis- en opleidingscentrum voor uniek vakmanschap. Innovatieve technologieën, ondernemerschap en maatwerk kenmerken onze branches.